Biosente Natural Cosmetics - Φυσικά Καλλυντικά Υψηλής Ποιότητας

Body Lotion: Ο απόλυτος οδηγός για να επιλέξεις την κατάλληλη

Body Lotion: Ο απόλυτος οδηγός για να επιλέξεις την κατάλληλη

Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, εστιάζουμε συχνά στο πρόσωπο, αλλά το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα μας αξίζει επίσης προσοχή. Η χρήση body lotion μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα απαλό, λείο και ενυδατωμένο. Ωστόσο, με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποια body lotion είναι η καλύτερη για τον τύπο του δέρματός σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στον κόσμο των λοσιόν σώματος και να βρείτε την ιδανική για το δέρμα σας.

Δες τις body lotion που παράγει η Biosente με τα υψηλότερα standards της αγοράς.

 

Προσδιορίστε τον τύπο του δέρματό σας

Πριν επιλέξετε μια body lotion, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον τύπο του δέρματός σας. Εδώ είναι οι τέσσερις κύριες κατηγορίες:

-       Ξηρό δέρμα: Είναι το δέρμα που το αισθάνεστε να σας τραβάει πολλές στιγμές της ημέρας. Μπορεί να σας προκαλεί επίσης φαγούρα ή να ξεφλουδίζει ειδικά μετά το μπάνιο.

-       Λιπαρό δέρμα: Δέρμα που δείχνει και είναι λιπαρό.

-       Κανονικό δέρμα: Δέρμα που είναι ισορροπημένο, ούτε πολύ λιπαρό ούτε πολύ ξηρό.

-       Μικτό δέρμα: Δέρμα που είναι λιπαρό σε ορισμένες περιοχές.

 

Αφού προσδιορίσετε τον τύπο του δέρματός σας, ήρθε η ώρα να αναζητήσετε μια body lotion που να σας καλύπτει.

Έχεις πολύ ξηρό δέρμα; Επέλεξε το εξειδικευμένο γαλάκτωμα ενυδάτωσης με πανθενόλη.

 

Συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε στις λοσιόν σώματος

Διαφορετικές body lotion περιέχουν διαφορετικά συστατικά με πληθώρα από οφέλη στο δέρμα. Ακολουθούν ορισμένα συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε με βάση τον τύπο του δέρματός σας:

-       Ξηρό δέρμα: Αναζητήστε body lotion που περιέχουν ενυδατικά όπως γλυκερίνη ή υαλουρονικό οξύ, τα οποία προσελκύουν την υγρασία στο δέρμα. Τα πλούσια, μαλακτικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ ή το λάδι καρύδας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος.

-       Λιπαρό δέρμα: Ψάξτε για λοσιόν σώματος που είναι ελαφριές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα φράξουν τους πόρους. Συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ ή το έλαιο τεϊόδεντρου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της περίσσειας λιπαρότητας.

-       Κανονικό δέρμα: Αναζητήστε body lotion που περιέχουν μια ισορροπία ενυδατικών και θρεπτικών συστατικών. Συστατικά όπως η αλόη βέρα ή το έλαιο jojoba μπορούν να βοηθήσουν στην απαλότητα και την ενυδάτωση του δέρματος χωρίς να το κάνουν πολύ λιπαρό.

-       Μικτό δέρμα: Αναζητήστε λοσιόν σώματος που είναι ελαφριές και περιέχουν μια ισορροπία ενυδατικών και απορροφητικών συστατικών. Συστατικά όπως το χαμομήλι ή το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα ενώ παράλληλα ελέγχουν την υπερβολική λιπαρότητα.

Θέλεις βαθιά ενυδάτωση για κάθε τύπο δέρματος; Δες την body lotion της Biosente.

 

Body Lotion: Συμβουλές για τη χρήση

 

Μόλις βρείτε την κατάλληλη body lotion για τον τύπο του δέρματός σας, είναι απαραίτητο να τη χρησιμοποιήσετε σωστά για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

-       Εφαρμόστε την body lotion σε καθαρό, στεγνό δέρμα μετά το μπάνιο ή το ντους.

-       Χρησιμοποιήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα και κάντε μασάζ στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις.

-       Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν ξηρές ή προβληματικές περιοχές.

-       Εφαρμόστε λοσιόν σώματος τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση μετά το μπάνιο ή το ντους.

-       Εάν χρησιμοποιείτε μια λοσιόν σώματος με SPF, φροντίστε να την εφαρμόζετε συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά εάν περνάτε χρόνο έξω.

Συμπερασματικά, η επιλογή της κατάλληλης body lotion για τον τύπο του δέρματός σας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Κατανοώντας τον τύπο του δέρματός σας και αναζητώντας τα σωστά συστατικά, μπορείτε να βρείτε μια λοσιόν σώματος που θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα σας ενώ αντιμετωπίζει τυχόν προβληματικές περιοχές. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε τακτικά body lotion και ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό, λείο και υγιές όλο το χρόνο.

Αξιολογήσεις (0)