Biosente Natural Cosmetics - Φυσικά Καλλυντικά Υψηλής Ποιότητας

Ντεμακιγιάζ ματιών και χειλιών

Εύη Ζάρπα στις 21-03-2017. Τροποποιήθηκε στις 11-10-2022
Ντεμακιγιάζ ματιών και χειλιών

Κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ το πρώτο στάδιο είναι το ντεμακιγιάζ του προσώπου, των ματιών και των χειλιών το οποίο γίνεται με τη χρήση καλλυντικών κατάλληλο για τον κάθε τύπο δέρματος. Σκοπός είναι η απομάκρυνση των εκκρίσεων του δέρματος και η αφαίρεση των τυχόν υπολειμμάτων προηγούμενου μακιγιάζ. Ο καθαρισμός των ματιών και των χειλιών προηγείται από τον καθαρισμό του προσώπου. Ποτέ μακιγιάζ με χρώματα κραγιόν – σκιές – ρίμελ ή αϊ λάινερ ματιών δεν ξεβάφονται μετά τον καθαρισμό στο δέρμα του προσώπου. Ο καθαρισμός των ματιών συνήθως γίνεται με ένα ειδικό καθαριστικό λάδι ή γαλάκτωμα, το οποίο δεν ερεθίζει τα μάτια. Όταν γίνεται καθαρισμός ματιών επιβάλλεται η ενημέρωση του πελάτη ώστε να βγουν οι φακοί επαφής αν φοράει. Αν ο πελάτης δεν πείθεται να βγάλει τους φακούς, τότε με πολύ απαλές κινήσεις και με το ειδικό προϊόν καθαρίζονται τα μάτια.Οι κινήσεις που γίνονται για τον καθαρισμό των ματιών είναι οι εξής: Εμποτίζεται ένα βαμβάκι με το υγρό για τον καθαρισμό των ματιών. Πιέζεται ελαφρά το βαμβάκι με το δάκτυλα των δύο χεριών, ώστε να απλωθεί το υγρό σε όλο το βαμβάκι χωρίς να στάζει.1. Με το μέσο και τον παράμεσο του αριστερού χεριού τεντώνεται το βλέφαρο. Γίνονται μικρές κινήσεις προς τα έξω και κάτω με το βαμβάκι για να καθαριστεί το βλέφαρο και οι βλεφαρίδες. Επαναλαμβάνεται η κίνηση 2-3 φορές με καινούργιο κάθε φορά βαμβάκι για να καθαρίσουν καλά τα μάτια. 2. Από την εξωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου προς την εσωτερική γωνία του ματιού τρίβεται απαλά το βαμβάκι με το προϊόν για να καθαριστεί το κάτω βλέφαρο.Πρέπει να γίνονται απαλές και προσεκτικές κινήσεις γύρω από τα μάτια, γιατί η περιοχή αυτή είναι πολύ ευαίσθητη και ερεθίζεται εύκολα.

Η διαδικασία για την αφαίρεση του κραγιόν είναι απλούστερη. Για να αφαιρεθεί το κραγιόν του πελάτη χρειάζεται μικρή ποσότητα καθαριστικού προϊόντος. Οι κινήσεις γίνονται με τη βοήθεια δύο κομματιών από βαμβάκι. Βρέχονται λοιπόν μέτρια τα βαμβάκια, ώστε να μην τρέξει υγρό στο στόμα του πελάτη και καθαρίζονται τα χείλη από την εξωτερική γωνία προς το κέντρο τους ή αντίθετα. Γυρίζονται τα βαμβάκια από την καθαρή πλευρά και επαναλαμβάνεται η διαδικασία μέχρι να καθαριστούν εντελώς τα χείλη και τα βαμβάκια να μείνουν καθαρά.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα χείλη είναι σκασμένα, ή πολύ ξερά εμποτίζονται τα βαμβάκια με ειδικό λάδι και επαναλαμβάνονται οι παρακάτω κινήσεις 2 ή 3 φορές. Η αισθητικός οφείλει να εξηγήσει στην πελάτισσα ποια οφέλη θα έχει από τον απλό καθαρισμό, αν επαναλαμβάνεται και στο σπίτι, όποτε είναι απαραίτητο. Το όφελος που θα προκύψει θα είναι το μέγιστο. 

Αξιολογήσεις (0)