Biosente Natural Cosmetics - Φυσικά Καλλυντικά Υψηλής Ποιότητας

Οροί προσώπου

Εύη Ζάρπα στις 25-03-2019. Τροποποιήθηκε στις 11-10-2022
Οροί προσώπου

Υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, ένα από αυτά είναι ο ορός. Πολλοί όμως συγχέουν τον ορό με την κρέμα. Τι είναι ο ορός και ποια η διαφορά του από την κρέμα ημέρας όμως; Τι να επιλέξω, πότε και πότε να το χρησιμοποιήσω;

Ο ορός είναι ένα καλλυντικό προϊόν το οποίο περιέχει δραστικά συστατικά σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σχέση με ένα προϊόν σε κρέμα. Το χρησιμοποιούμε μετά από τον καθαρισμό του προσώπου, μετά το πήλινγκ και πριν την κρέμα. Λίγη ποσότητα αρκεί. Απλώνεται όπως μια κρέμα. Συνήθως η υφή του είναι λεπτόρρευστη, μπορεί να είναι γαλακτώδης ή ελαιώδης ανάλογα τα συστατικά που θέλουμε να περιέχει, για ενυδάτωση, αντιγήρανση, σύσφιξη, λάμψη, λεύκανση κλπ.

Δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα ημέρας διότι η μεγάλη περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά, δε μπορεί να σταθεί σε προϊόν υφής κρέμας, η οποία θα πρέπει να έχει ιδιότητες όπως ευκολία στο άπλωμα, γρήγορη απορροφήση και άλλα. Γι’ αυτό και οι περισσότερες εταιρείες συνδυάζουν την κρέμα ημέρας με τον ορό σε κάθε σειρά έτσι ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οροί με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, ελαστίνη, αλόη, πολυβιταμίνες και αλλαντοϊνη, προσφέρουν αντιγήρανση, σύσφιξη, ανάπλαση και βελτίωση του οβάλ του προσώπου. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εξαφανίζουν τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Άλλα συστατικά όπως βερικοκέλαιο, φουντουκέλαιο, βιταμίνη C, β-καροτένιο, πολυβιταμίνες, μέλι, πρωτεΐνες, και ιχνοστοιχεία, κάνουν βαθειά ενυδάτωση, ανάπλαση, αντιοξείδωση, λάμψη, τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος και εξομάλυνση των λεπτών ρυτίδων. Αυτοί οι όροι συνιστώνται σε ξηρά ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα, φωτογηρανσμένα δέρματα αλλά και σε καπνιστές.

Αξιολογήσεις (0)