Biosente Natural Cosmetics - Φυσικά Καλλυντικά Υψηλής Ποιότητας

Πως επιλέγω τη σωστή κρέμα

Εύη Ζάρπα στις 25-03-2019. Τροποποιήθηκε στις 11-10-2022
Πως επιλέγω τη σωστή κρέμα

Υπάρχουν πολλές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Πως ξέρω όμως ποια να επιλέξω; Ποια είναι η κατάλληλη για τις δικές μου ανάγκες; Το κόστος παίζει ρόλο στην επιλογή ή τα συστατικά;

Για τη σωστή επιλογή της κρέμας θα πρέπει να λάβω υπόψη κάποιες σημαντικές παραμέτρους όπως τον τύπο δέρματος, την ηλικία, τις ανάγκες που έχει το δέρμα μας. Η τιμή παίζει ρόλο στην επιλογή μιας κρέμας είναι μύθος όμως ότι το πιο ακριβό είναι πάντα το καλύτερο. Καθοριστικός παράγοντας θα πρέπει να είναι τα συστατικά που περιέχονται σε μια κρέμα.

Πολύς λόγος γίνεται για το υαλουρονικό οξύ που περιέχουν οι κρέμες το οποίο χρησιμοποιείται ως ενυδατικό, αναπλαστικό, αντιγηραντικό και επουλωτικό των πληγών και των ελκών του δέρματος και αυξάνει την ελαστικότητα. Η ποιότητα όμως και η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι πολύ σημαντική. Τα μεγάλου και μεσαίου μοριακού βάρους απορροφώνται δύσκολα έως καθόλου απ’ την επιδερμίδα.

Το υαλουρονικό οξύ συνδυάζεται με τις πολυβιταμίνες ή την αλλαντοΐνη η οποία έχει αντιφλογιστικές, επουλωτικές ιδιότητες και δρα αναπλαστικά, ή με την πανθενόλη η οποία έχει εξαιρετική διεισδυτική ικανότητα και αντιφλογιστική δράση. Επίσης το αμυγδαλέλαιο και άλλα συστατικά προσδίδουν όλα αυτά που χρειάζεται η επιδερμίδα για να είναι ενυδατωμένη και προσφέρουν ανάπλαση, σύσφιξη, αντιοξείδωση. Το οβάλ του προσώπου βελτιώνεται και μπορεί να εξαφανιστούν τα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Το μικρομοριακό υαλουρονικό οξύ είναι το ιδανικότερο γιατί λόγω του μικρού του μοριακού βάρους διεισδύει άμεσα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και το δέρμα δείχνει από τις πρώτες μέρες χρήσης τις ευεργετικές δράσεις τις οποίες δεχθεί.

Αν τα παραπάνω τα βρούμε σε προϊόν με καλή τιμή, τότε είναι ο ιδανικός συνδυασμός ώστε να επιλέξουμε μια κρέμα.

Αξιολογήσεις (0)