Biosente Natural Cosmetics - Φυσικά Καλλυντικά Υψηλής Ποιότητας

Προϊόντα αδυνατίσματος

Εύη Ζάρπα στις 03-12-2018. Τροποποιήθηκε στις 11-10-2022
Προϊόντα αδυνατίσματος

Υπάρχουν πολλά κοσμετολογικά σκευάσματα, τα οποία εμπεριέχουν ουσίες οι οποίες έχουν διεγερτικές ιδιότητες που βοηθούν τη μικροκυκλοφορία και την κυκλοφορία του αίματος βελτιώνοντας, έτσι, την κυτταρίτιδα και καταπολεμούν το τοπικό λίπος. Στη συνέχεια θα αναφέρθούν οι βασικότερες από αυτές και οι ιδιότητές τους.

Η σημαντικότερη και η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ουσία είναι η καφεΐνη.  Έχει την ιδιότητα να ευνοεί την καύση του λίπους και είναι διεγερτικός και αγγειοδιασταλτικός παράγοντας.

Η θεομυκάση και η ισομυκάνη , είναι ένζυμα τα οποία έχουν αποσυμφορητικές ιδιότητες.  Χρησιμοποιούνται για την κυτταρίτιδα αλλά λόγω της μειωμένης διαπεραστικής τους ικανότητας, για να εισχωρήσουν στο δέρμα χρησιμοποιείται ιοντοφέρηση.

Ο κισσός χρησιμοποιείται σε προϊόντα σώματος γιατί έχει καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.  Βελτιώνει την ελαστικότητα των αγγείων και αυξάνει την αιματική κυκλοφορία έχοντας και αποιδηματική δράση.

Τα φύκια, χρησιμοποιούνται και αυτά ευρέως στα κοσμετολογικά σκευάσματα κατά του λίπους και της κυτταρίτιδας.  Αυξάνουν εξαιτίας του ιωδίου που περιέχουν το ρυθμό ενεργειακής απώλειας και της καύσης του λίπους μέσω της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Η αμινοφυλλίνη μειώνει περιφερειακά τις ανωμαλίες και τα εξογκώματα που δημιουργεί η κυτταρίτιδα με την μετατροπή τους σε μικρότερου μεγέθους σωματικά λιποκύτταρα που τα καθιστά ουσιαστικά απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Τα παράγωγα του πυριτίου απορροφούν το νερό βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό την κυτταρίτιδα.

Το εκχύλισμά βασιλικού χρησιμοποιείται για την καταπράυνση του πόνου και των μυϊκών σπασμών, καθώς και για την αύξηση της ροής του αίματος. Είναι επίσης γνωστό για τις επανορθωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Η καρνιτίνη είναι μια ουσία που υπάρχει φυσικά στο ανθρώπινο σώμα και ευνοεί την καύση του λίπους και ενδυναμώνει τα κύτταρα..

Το πιπέρι καγιέν περιέχει μια καυτερή ουσία γνωστή ως καψεϊνη. Διεγείρει την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται και χρησιμοποιείται για την αύξηση της κυτταρικής λειτουργίας και της ροής του αίματος.

Ο μάραθος χρησιμοποιείται τόσο ως διουρητική όσο και ως αντιφλεγμονώδης ουσία σε κάποιες αντικυτταριτιδικές φόρμουλες.

Το ginjer (πιπερόριζα) έχει αντιοξειδωτική δράση. Κάποια συστατικά της, απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες του υπεροξειδίου και του υδροξυλίου, ενώ καταστέλλουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων.

Το εκχύλισμα από κουκούτσι σταφυλιού έχει την ικανότητα να αναχαιτίζει τα ένζυμα κολλαγενάση και ελαστάση, τα οποία καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Επίσης, περιέχει σε μεγάλη ποσότητα, πολυφαινόλες, οι οποίες δραστηριοποιούνται αντιοξειδωτικά στο δέρμα.

To φυτό παυλλινία βοηθά στη θεραπεία της κυτταρίτιδας και έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η λεκιθίνη όταν λαμβάνεται σε συστηματική βάση, βοηθά το σώμα στην επανόρθωση και στην ενδυνάμωση των κυτταρικών μεμβρανών. Τοπικά έχει καταπραϋντική δράση και θεωρείται φυσική αντιοξειδωτική και μαλακτική ουσία. Επίσης καταπολεμά την χοληστερίνη και τις καρδιοπάθειες, καίει τα λίπη και καταπολεμά το πάχος, τονώνει τον εγκέφαλο και τα νεύρα, ευεργετεί το συκώτι και το δέρμα, διαλύει τούς χολόλιθους,  και επιβραδύνει την γήρανση

Το τσάι είναι ένα ήπιο διεργετικό και οι τονωτικές του ιδιότητες οφείλονται στην καφεΐνη που περιέχει. Τοπικά, χρησιμοποιείται για να μειώσει το ελαφρύ οίδημα σε περιοχές με κυτταρίτιδα. Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που λειτουργούν κυρίως στο δέρμα.

Η βιταμίνη C είναι ουσία κατά της κυτταρίτιδας και της φθοράς του δέρματος. Βασικές ιδιότητες της βιταμίνης C είναι η ικανότητα αύξησης της απορρόφησης του σιδήρου και του φυλλικού οξέος από τον οργανισμό, η δράση της στη διαδικασία σύνθεσης του κολλαγόνου, η συμμετοχή της στο μεταβολισμό των λιπών. Έχει αποτοξινωτικές ικανότητες και αντιοξειδωτική δράση.

 

Επιμέλεια άρθρου

Ζάρπα Ευαγγελία

Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας

Αξιολογήσεις (0)