Biosente Natural Cosmetics - Φυσικά Καλλυντικά Υψηλής Ποιότητας

Scrub Προσώπου: Πως να κρατήσετε το δέρμα σας λαμπερό

Εύη Ζάρπα στις 02-03-2023. Τροποποιήθηκε στις 13-03-2023
Scrub Προσώπου: Πως να κρατήσετε το δέρμα σας λαμπερό

Στη σύγχρονη εποχή, όλοι αναζητούμε τρόπους για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και λαμπερό. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα scrub προσώπου.

 

Ανακάλυψε το Κρεμώδες peeling με κόκκους ζεόλιθου που παρασκευάζει η Biosente με τα υψηλότερα standards της αγοράς.

 

Τα scrub προσώπου είναι ένας ήπιος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για την απολέπιση του δέρματος και την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφήνοντάς σας μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Τα scrub προσώπου παρασκευάζονται με μια ποικιλία συστατικών, από φυσικά απολεπιστικά όπως ζάχαρη και αλάτι, έως χημικά απολεπιστικά όπως άλφα υδροξυοξέα. Ο τύπος του scrub που θα επιλέξετε θα πρέπει να βασίζεται στον τύπο του δέρματός σας και τις ανησυχίες σας. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub με σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφράξετε τους πόρους και να μειώσετε τη λιπαρότητα. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα scrub που περιέχει φυσικά συστατικά όπως πλιγούρι βρώμης, μέλι ή jojoba, τα οποία είναι πιο ήπια για το δέρμα.

 

Scrub προσώπου: Χρήση

Όταν χρησιμοποιείτε ένα scrub προσώπου, είναι σημαντικό να κάνετε απαλές, κυκλικές κινήσεις και να προσέχετε να μην τρίβετε πολύ δυνατά. Εάν ασκήσετε υπερβολική πίεση, μπορεί να ερεθίσετε το δέρμα και να προκαλέσετε ερυθρότητα ή εξάρσεις. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε το scrub όχι περισσότερο από μία ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς η υπερβολική απολέπιση μπορεί να βλάψει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος.

 

Η τακτική χρήση ενός scrub προσώπου ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Μπορεί να βοηθήσει στο να ξεφράξει τους πόρους, να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος. Επιπλέον, το τρίψιμο μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας και να φέρει οξυγόνο στο δέρμα, το οποίο μπορεί να σας αφήσει με πιο λαμπερή επιδερμίδα.

 

Scrub προσώπου: Συστατικά

Όταν πρόκειται για απολέπιση και αναζωογόνηση του δέρματός σας, ένα scrub προσώπου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε. Αλλά με τόσα πολλά διαφορετικά προϊόντα στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να προσέχετε σε ένα face scrub. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα scrub προσώπου:

 

- Γλυκολικό οξύ: Το γλυκολικό οξύ είναι ένα άλφα υδροξυ οξύ (AHA) που βοηθά στη χαλάρωση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Βοηθά επίσης στην εξομάλυνση του τόνου και της υφής του δέρματος.

- Χάντρες Jojoba: Οι χάντρες Jojoba είναι απαλές και παρέχουν μια ήπια απολέπιση στο δέρμα. Βοηθούν στην αφαίρεση ρύπων, λιπαρότητας και μακιγιάζ από το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και αναζωογονημένο.

- Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα και βοηθά στη διατήρηση του δέρματος ενυδατωμένο και υγιές. Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής και στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας.

- Aloe vera: Η αλόη βέρα είναι ένα φυσικό εκχύλισμα φυτών με καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και του ερεθισμού και επίσης βοηθά στην επούλωση των κηλίδων και της ακμής.

- Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Βοηθά επίσης στη θρέψη και την ενυδάτωση του δέρματος.

 

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα scrub προσώπου. Είναι σημαντικό να διαβάσετε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι το scrub περιέχει φυσικά συστατικά που δεν θα είναι σκληρά για το δέρμα σας. Επίσης, φροντίστε να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση. Με τα σωστά συστατικά, ένα scrub προσώπου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται καλύτερα.

 

Μήπως χρειάζεσαι μία εξειδικευμένη ενυδατική κρέμα προσώπου;

 

Καταλήγοντας, τα scrub προσώπου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Απλώς θυμηθείτε να τα χρησιμοποιείτε με προσοχή και να είστε βέβαιοι να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Με λίγη φροντίδα και τακτική χρήση, μπορείτε να έχετε ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα.

Ετικέτες: scrub προσωπου
Αξιολογήσεις (0)