Biosente Natural Cosmetics - Φυσικά Καλλυντικά Υψηλής Ποιότητας

Σωστό ντεμακιγιάζ βήμα-βήμα

Εύη Ζάρπα στις 19-08-2019. Τροποποιήθηκε στις 11-10-2022
Σωστό ντεμακιγιάζ βήμα-βήμα

Πολλές φορές μετά από νυχτερινή έξοδο είμαστε κουρασμ΄νες και παραλείπουμε τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ. Ειδικά όταν έχει προηγηθεί ένα βραδινό μακιγιάζ, ο καθαρισμός του προσώπου επιβάλλεται.

Η διαδικασία έχει ως εξής:  Τοποθετούμε το γαλάκτωμα είτε στα δάκτυλά μας και μετά στο πρόσωπο κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ και αφαιρούμε με βαμβάκι, είτε απευθείας στο βαμβάκι και με απαλές κινήσεις από το εσωτερικό του προσώπου προς το εξωτερικό χωρίς να ξεχνάμε την περιοχή των ματιών.  Η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου το βαμβάκι να είναι καθαρό.

Η πλούσια υφή του γαλακτώματος σε συνδυασμό με συστατικά όπως το αμυγδαλέλαιο , η αλόη, το βούτυρο καριτέ, αφήνουν το δέρμα απαλό με βαθιά αίσθηση ενυδατωσης, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου ενισχύοντας την άμυνα της επιδερμίδας.

Συνεχίζουμε με τη λοσιόν.  Τοποθετούμε τη λοσιόν σε βαμβάκι και καθαρίζουμε με απαλές κινήσεις απ’ το εσωτερικό προς το εξωτερικό μέρος του προσώπου.  Η λοσιόν επαναφέρει την ισορροπία στο ρΗ του δέρματος, σύσφιγγει τους πόρους και αν περιέχει συστατικά όπως η καλέντουλα, το ροδόνερο και η αλόη τρέφουν και τονώνουν την επιδερμίδα.

Ολοκληρώνουμε με κρέμα ενυδατική κατάλληλη για τις ανάγκες της δικής μας επιδερμίδας.  Σε λιπαρά ή ακνεϊκά δέρματα χρησιμοποιούμε τζελ καθαρισμού κάνοντας αφρό με τη χρήση λίγης ποσότητας νερού, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.  Ξεβγάζουμε με νερό.  Συστατικά όπως η αλόη, η πανθενόλη, το tee tree oil καθαρίζουν αφήνοντας το δέρμα απαλό χωρίς να το νιωθούμε αφυδατωμένο.

Η χρήση λοσιόν δεν είναι απαραίτητη.  Ολοκληρώνουμε με τη χρήση ενυδατικής κατάλληλης για τον τύπο δέρματος.

Αξιολογήσεις (0)